Skip to main content

Veilige sportomgeving

Veilig sporten

BC Trefzeker hecht veel waarde aan sportief gedrag, goede omgangsvormen en een veilig sportklimaat. Iedereen moet zich prettig en veilig voelen bij onze vereniging. Daarom hebben we met elkaar een aantal gedragsregels opgesteld voor spelers en trainers, maar ook voor supporters en ouders.
Wij verwachten dat iedereen zich aan deze gedragsregels houdt. Spreek elkaar aan als iemand deze regels niet naleeft of meld het bij het bestuur/de vertrouwenspersoon.
Gedragsregels
BC Trefzeker heeft haar gedragsregels afgeleid van de gedragsregels zoals die zijn opgesteld door Badminton Nederland en het NOC*NSF.
In het kort samengevat:

  • Wij zijn sportief en hebben respect voor iedereen die het mogelijk maakt onze sport te beoefenen.
  • Er is geen plaats voor agressie, geweld, discriminatie of pesten (ook niet ‘online’).
  • We sluiten niemand buiten en iedereen is welkom.
  • Seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten zijn uit den boze.
  • Als er problemen zijn, maken we dit bespreekbaar en indien nodig melden wij verkeerd gedrag.

Onze volledige omgangs- en gedragsregels vind je hieronder.

Grensoverschrijdend gedrag en vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De vertrouwenspersoon is er voor iedereen binnen de vereniging: sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders etc.
De vertrouwenspersoon kan het thema in de vereniging bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten. Ook als iemand beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag kan diegene bij de vertrouwenspersoon terecht.

Onze vertrouwenspersoon is Ivonne Saueressig, zij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 06 39345740.